Vaj ulliri ne shitje +355694870548

Vaj Ulliri ne shitje Shqiperi

Mësoni më shumë Rreth cilësisë së Vajit që Shesim dhe dobitë e tij për Shëndetin Vaji i Ullirit – Te Mirat Shëndetësore Të Tij Vaji i Ullirit është eksponenti më i madh i yndyrave gjysmë të ngopura dhe është komponenti kryesorë i Dietës Mediterane. Vaji ullirit është lëng natyral që ruan shijen, aromën, vitaminat dhe përbërësit e frytit të ullirit. Vaji ullirit është i vetmi vaj që mund të konsumohet ashtu si është – i freskët posa të shtrydhet nga ulliri. Të mirat shëndetësore të vajit të ullirit janë si për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve të yndyrave gjysmë të ngopura ashtu edhe për shkak të përmbajtjes së lartë të substancave anti oksiduese. Studimet tregojnë se vaji ullirit ofron mbrojtje kundër sëmundjes së zemrës duke kontrolluar nivelet e kolesterinës LDL (“keqe”) gjersa shtojnë nivelet e kolesterinës HDL (“të mirë”). Nuk ka vaj tjetër natyral i prodhuar që ka sasi më të madhe të yndyrave gjysmë të ngopura sikur vaji ullirit.


Vaji ullirit shumë mirë tolerohet nga stomaku. Në fakt funksionet mbrojtëse të vajit të ullirit kanë efekte të dobishme në ulcerë dhe gastriti. Vaji ullirit aktivizon sekrecionin e vrerit dhe hormoneve të pankreasit shumë më shumë në mënyrë natyrale sesa barnat e dhënë me përshkrim të mjekut. Dhe rrjedhimisht zvogëlon ndodhin e formimit të gurëve të tëmthit.

Vaj Ulliri bio

Vaji i Ullirit dhe Sëmundja e Zemrës Studimet tregojnë se njerëzit që konsumojnë 25 mililitra (mL) – rreth 2 lugje gjelle – të vajit të ullirit (virgin olive oil) çdo ditë për një javë kan treguar më pak oksidim të kolesterniës LDL dhe nivele më të larta të përbërësve anti oksiduese në gjak, veçanërisht fenolëve. Por, përderisa të gjitha llojet e vajit të ullirit janë burim i yndyrave gjysmë të ngopura, Vaji Ullirit në shitje EXTRA VIRGIN që del nga shtypja e parë e ullinjve përmban nivele më të larta anti oksiduese, veçanërisht të vitaminës E dhe fenolëve, për shkak se është procesuar më pak.

vaj ulliri ne shitje

Vaji ullirit ne Shqiperi është një ndër vajrat e mira, vaj me yndyrë shëruese. Shumica e njerëzve nuk kanë probleme me të për shkak se nuk çrregullon proporcionin kritik të omega 6 ndaj omega 3shit dhe se shumica e acideve yndyrore në vaj të ullirit janë në fakt vaj omega 9, që është gjysmë i ngopur. Vaji i Ullirit dhe Kanceri i Zorres Se Trashe Hulumtuesit Spanjoll sugjerojnë se nëse e fusni vajin e ullirit në dietën tuaj (në ushqimet tuaja) ofrohen edhe dobitë e parandalimit të kancerit në zorre. Studimet e tyre tregojnë se minjtë e ushqyer me vaj ulliri ishin më pak në rrezik ndaj kancerit të zorrës se sa ata që janë ushqyer me vaj tjetër. Në fakt minjtë që janë ushqyer me vaj ulliri kishin përqindje të ulët të kancerit në zorre gati të njëjtë me ata që janë ushqyer me vaj peshku. Dhe disa studime tjera veç më e kanë lidhur vajin e ullirit shqipetar me zvogëlimin e rrezikut ndaj kancerit në zorrë. Llojet e Vajit të Ullirit për shitje. Në përgjithësi vaji ullirit nxirret nga shtypja e ullinjve (kjo dihet). Por, vaji i ullirit vije në lloje të ndryshme, varësisht nga sasia e shtypjes që është përfshirë.

vaj ulliri ne shitje shqiperi

Extra Virgin – Vajit të Ullirit në shitje që konsiderohet më e mira, më së paku e procesuar, dhe përmban vajin nga shtypja e parë e ullinjve. Virgin – nga shtypja e dytë. Pure – ndërhynë në procese sikur filtrime dhe rafinim. Extra light – ndërhynë procese të shumta dhe mbanë vetëm pakë shije të ullirit. Kur blen vaj të ullirit ju sigurisht se dëshironi të bleni vaji në shitje te jetë i kualitetit të lartë EXTRA VIRGIN. Vaj i cili vjen nga shtrydhja e parë e ullinjve, nxirret pa përdor nxetësin apo kemikale, dhe se nuk ka shije tjetër përpos të ullirit e mu për këtë ka statusin “extra virgin”. Sa më pakë që procesohet ulliri aq më afër shijes natyrale dhe aq më i mirë e me i shenetshem.

Kujdes nga Vaji i shitur ne treg Fallco. Nëse doni vaj të Cilësis të mire për të blerë na kontaktoni.

Vaj ulliri ne shitje +355 69 487 0548

#Vaj #Ulliri #shitje #vajulliri #neshitje #ekstraivirgjer #shesimvajulliri #shitjevaji #shesimvaj

Shitje Telefonash Online

Pin It on Pinterest

Share This
Select your currency
ALL Lek Shqipërie
EUR Euro